🍴 Adag: 4 fő 🕛 Elkészítés ideje: 30 perc 💎 Nehézség: könnyű A medvehagyma (allium ursinum) a tavasz első hírnökei közé tartozó, salaktalanító, gyomor- és bélrendszertisztító hatású zöldnövény. Áprilisban-májusban virágzik. Bükkösök aljnövényzeteként megtalálhatjuk többek között a Balaton-felvidéki erdőkben, a zirci arborétumban, sőt, Orfűn még Medvehagyma Fesztivált is rendeznek minden évben, kora tavasszal. Bár levélzetük nagyon hasonlít, nem összetévesztendő a gyöngyvirággal, amely mérgező. Erőteljes fokhagymaillatot áraszt, így jól beazonosítható. Minden évben az első, amit ebből a rendkívül egészséges zöldnövényből elkészítek, a medvehagyma krémleves és a medvehagymás pogácsa (receptjét lásd külön). Hozzávalók: 25-30 dkg medvehagyma 1 db póréhagyma 1 ek. teljeskiőrlésű liszt 1 ek....

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése