Lilahagymalekvár húsokhoz
🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje : 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Hozzávalók: 1,5 kg lilahagyma 4 evőkanál olívaolaj 1 közepes narancs leve 2 teáskanál só 5 evőkanál balzsamecet krém 5 evőkanál gránátalmaszirup 4 csapott evőkanál barna nádcukor v. kristálycukor v. eritrit (ízlés szerint) késhegynyi kínai 5 fűszerkeverék frissen őrölt bors, szerecsendió, fahéj ízlés szerint Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőbe felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, sózzuk, majd alaposan összekeverjük. Ráöntjük a frissen facsart narancslevet és fedő alatt félkészre pároljuk a hagymát. Ezt követően a fedőt levesszük az edényről, a hagymához hozzáadjuk a balzsamecet krémet...