🍴 Adag: -- 🕛 Elkészítés ideje : lásd a receptben jelölve 💎 Nehézség: közepes Hát...

🍴 Adag: 2 db kalács 🕛 Elkészítés ideje : lásd a receptben jelölve 💎 Nehézség: közepes Hozzávalók (2 db kalácshoz): 55 dkg liszt 10 dkg cukor 15 g szárított élesztő 1 teáskanál só 3 db tojás 1, 2 dl hideg víz 15 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez   A töltelékhez:  15 dkg étcsokoládé 12 dkg vaj 5 dkg porcukor 3 dkg cukrozatlan kakaópor (pl. holland) 1 teáskanál só 10 dkg dió, mogyoró vagy mandula durvára vágva   Elkészítés: A tésztát előző este állítjuk össze. A robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a három egész tojást és a...

🍴 Adag: kb. 60-70 db 🕛 Elkészítés ideje : 90 perc 💎 Nehézség: könnyű Hozzávalók: 50 g vaj/margarin 60 g barnacukor 125 g méz 1 citrom (kezeletlen héjú) 250 g finomliszt 1 csomag (12 g) sütőpor 10 dkg teljeskiőrlésű liszt 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, kardamom 1 tojás liszt a formázáshoz   A díszítéshez és a mázhoz:  100 g mogyoró, mandula, dió, pisztácia vegyesen 4 dkg kókuszreszelék 100 g jó minőségá étcsoki (legalább 60%) 1 evőkanál étolaj különböző cukorgyöngyök   Elkészítés: A vajat/margarint, a barnacukrot ésa mézet kisebb lábasban, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad....

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje : 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Ez is családi recept, a Nagynénémtől tanultam még kislánykoromban :) minden Karácsonykor elkészítem, örök kedvenc. Rögtön dupla adagot készítek belőle. A recept egy adag tésztára vonatkozik. Hozzávalók: 28 dkg liszt 20 dkg vaj 7 dkg porcukor 8 dkg darált dió, vagy mandula, vagy amerikai mogyoró 1/4 dl rum   Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, a kész tésztából egy hengert formázunk, majd egy órát pihentetjük a hűtőben. Amikor kivesszük a hűtőből a tésztát, újjnyi vastag szeletekre vágjuk, és ezekből a szeletekből “hosszú kukacot” sodrunk. Úgy, mint amikor a nudli tésztát készítjük. A hosszúra sodort...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje : 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Igazi, karácsonyi édesség, gazdagon megszórva mindenféle téli finomsággal. Hozzávalók: 5 db tojásfehérje 15 dkg porcukor 5 dkg mandula durvára vágott 5 dkg aszalt vörös áfonya 10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen 5 dkg hőre lágyuló étcsokicsepp 5 dkg olvasztott vaj 10 dkg rétesliszt   Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként beleszórjuk a porcukrot és mégegyszer keményre felverjük. Hozzákeverjük a durvára vágott mandulát, az asztalt áfonyát, a kandírozott citrom és narancshéjat, a csokicseppet, az olvasztott vajat és a lisztet is. Alaposan összekeverjük és kikent, kilisztezett őzgerincformába, vagy tégla formájú papír...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje : 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Minden évben el kell készítenem néhány aprósüteményt Karácsonykor, ezek a családi kedvencek. Régi receptek, Nagyikámtól, egyéb rokoknoktól, megsárgult receptkönyvek vagy füzetek lapjairól :) ezek a MI klasszikusaink. Hozzávalók: 18 dkg amerikai mogyoró 3 dkg vaj 3 db tojásfehérje 13 dkg porcukor pár csepp citromlé 10 dkg marcipánmassza 10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál étolaj   Elkészítés: A mogyorót finomra daráljuk. A vajat megolvasztjuk majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket a citromlével nagyon kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot, végül a folyékony vajat is a mogyorós habhoz keverjük. Csillagcsőrös habzsákba töltjük a tésztát...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje: 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Anyósom saját szilvájából, cukor nélkül, sok-sok órán keresztül, szinte keményre főzött szilvalekvárja a világ egyik legfinomabb dolga számomra :) ebbe a pillanatok alatt elkészíthető tízóraiba került most belőle. Hozzávalók: 2 csomag Tante Fanny tönköly leveles tészta cukormentes szilvalekvár őrölt eritrit 1 egész tojás   Elkészítés: Az egyik csomag leveles tésztát kiszaggatjuk közepes méretű kör formákra. Nekem 12 db lett belőle. Mindegyik tésztára egy evőkanál szilvalekvárt halmozunk. A másik leveles tésztát szintén kiszaggatjuk, egyenként a korongokat rácsos tésztaszaggatóval kivágjuk és az így elkészült hálókat ráhelyezzük a lekváros tésztakorongokra, széleit jól lenyomkodjuk, majd egy...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje: 120 perc 💎 Nehézség: könnyű Nagyon szeretjük a kekszeket. Szeretek vendégeknek aprósüteményeket sütni, és karácsonyra ajándékba a barátaimnak is szoktam vegyes kekszválogatásokat készíteni. Mivel a kertünkben rengeteg levendula van, és szeretjük az ízét (módjával :) ) ételekben, ezért ez a keksz az egyik személyes kedvencünk. Hozzávalók: 30 dkg kecskeméti királybúzaliszt 20 dkg vaj 3 db tojássárgája 12 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál citromlé kb. 2 teáskanál szárított levendulavirág 2-3 csipet só   Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy robotgéppel tesszük ugyanezt. Sokáig ne gyúrjuk a tésztát, mert a vajas tészának nem tesz jót, ha...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje: 90 perc 💎 Nehézség: könnyű Személyes kedvencem a linzertészta. Ezt a finom, gazdag, krémes töltélekkel rendelkező, ropogós tésztájú receptet Nagyikámtól örököltem és az egész család kedvence :) Hozzávalók: 50 dkg kecskeméti királybúza liszt/teljeskiőrlésű liszt/sima fehér liszt (ízlés szerint) 25 dkg vaj 1 csomag sütőpor 14 dkg cukor 3 db tojássárgája 1 evőkanál tejföl 1 marék zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa 1,5 - 2 kg alma reszelve fahéj 1 citrom leve   Elkészítés: Az almát meghámozzuk, csumáját kivágjuk, nagylukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy citrom kifacsart levével meglocsoljuk a lereszelt almát, hogy kevésbé barnuljon meg, majd ízlés szerint cukrozzuk. Barnacukorral szerintem finomabb...

🍴 Adag: 6 fő 🕛 Elkészítés ideje : 60 perc 💎 Nehézség: könnyű Hozzávalók: 12 dkg vaj 10 dkg eritrit 1 db tojás 1 kávéskanál vanília kivonat Egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat és az eritritet habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot. 10 dkg teljeskiőrlésű liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál fahéj 4 dkg kókuszreszelék 10 dkg zabpehely 1 narancs héja 10 dkg étcsokipaszilla   Elkészítés: Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez. Végül hozzákeverjük a csokoládépasztillát is. Teáskanállal kiszaggattam a tésztát, golyókat formáztam belőle, majd ráhelyeztem a tepsire és picit lenyomogattam. 160 fokon, légkeverésen sütöttem kb. 10-12...

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése