
28 ápr Kókuszos – kakaós granola
🍴 Adag: 8 adag
🕛 Elkészítés ideje: 25 perc
💎 Nehézség: könnyű
Isteni finom ropogós reggeli, vagy tízórai. Mi nagyon szeretjük a granolát, de a boltban kapható készítmények nagy része sajnos tiszta cukor 😞pikk-pakk elkészíthető, ízlés szerint variálható, laktató finomság, ezért érdemes rászánni azt a max. 25 percet, amit igénybe vesz az elkészítése. Variáljátok kedvetekre.
Nekünk most kókuszos-kakaóshoz volt itthon hozzávalónk.
Hozzávalók:
- 60 g cornflakes (DM-ben vásároltam BIO natúr, cukrozatlan – lásd képet alul)
- 50 g puffasztott tönkölybúza (DM-ben vásároltam BIO – lásd képet alul)
- 100 g aprószemű zabpehely
- 60 g kókuszreszelék
- 20 g kókuszchips (DM-ben vásároltam BIO – lásd képet alul)
- 70 g eritrit
- 30 g kakaópor (cukrozatlan, holland)
- 80 g vaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 adaghoz 1 doboz 125 grammos natúr joghurt
Elkészítés:
Az összes száraz hozzávalót keverjük össze egy nagy edénybe, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott vajat is. Kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat, a vaj nem fog elolvadni, de nem baj.
Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, terítsük el rajta az összekevert alapunkat, majd kb. 160 fokos légkeveréses sütőben süssük ropogósra. A mi sütőnkben kb. 15-20 perc kellett neki.
TIPP: betettem a sütőbe a tepsit, majd kb. 2 perc elteltével, amikor megolvadtak a vajdarabkák, akkor kihúztam a tepsit és fakanállal összekevertem az egészet, hogy mindenhol el tudjon oszlani az olvadt vaj.
Reggelire, natúr joghurban elkeverve a legfinomabb. Ropogós marad, nem ázik el. Variálhatjátok kedvetekre gyümölcsökkel (áfonya, eper stb.) aszalványokkal, csokidarabkákkal, amivel jól esik. Egészségetekre!😊


