Lilahagymalekvár húsokhoz

🍴 Adag: 6 fő
🕛 Elkészítés ideje : 60 perc
💎 Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1,5 kg lilahagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes narancs leve
  • 2 teáskanál só
  • 5 evőkanál balzsamecet krém
  • 5 evőkanál gránátalmaszirup
  • 4 csapott evőkanál barna nádcukor v. kristálycukor v. eritrit (ízlés szerint)
  • késhegynyi kínai 5 fűszerkeverék
  • frissen őrölt bors, szerecsendió, fahéj ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőbe felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, sózzuk, majd alaposan összekeverjük. Ráöntjük a frissen facsart narancslevet és fedő alatt félkészre pároljuk a hagymát.

Ezt követően a fedőt levesszük az edényről, a hagymához hozzáadjuk a balzsamecet krémet és a gránátalmaszirupot, majd nagy lángon, időnként megkeverve addig pároljuk tovább a hagymát, míg a leve elfő és elkezd mézesen sűrűsödni.

Ekkor adjuk hozzá a fűszereket és az édesítésre szánt cukrot/eritritet. A cukorral együtt még néhány percig nagy lángon főzzük, így még sűrűbb, mézesebb állaga lesz. Melegen, sült húsok mellé különleges finomság. Mi kacsa és libasülthöz szoktuk készíteni, de el tudom képzelni sült oldalashoz, vadhúsokhoz is.

 

Megjegyzés/Tipp:

  • A balzsamecet krémet mindenképp csak akkor adjuk hozzá, amikor félkészre pároltuk a hagymát, ellenkező esetben gátolja annak megpuhulását.
  • Gránátalma szirup kapható már a multik “nemzetközi konyha” részlegén, delikáteszekben, vagy török élelmiszer boltokban is. Ha nincs, akkor használjuk csak a balzsamecet krémet.


A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése