Vaníliás kifli

🍴 Adag: 6 fő
🕛 Elkészítés ideje : 60 perc
💎 Nehézség: könnyű

Ez is családi recept, a Nagynénémtől tanultam még kislánykoromban 🙂 minden Karácsonykor elkészítem, örök kedvenc. Rögtön dupla adagot készítek belőle.

A recept egy adag tésztára vonatkozik.

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió, vagy mandula, vagy amerikai mogyoró
  • 1/4 dl rum

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, a kész tésztából egy hengert formázunk, majd egy órát pihentetjük a hűtőben.
Amikor kivesszük a hűtőből a tésztát, újjnyi vastag szeletekre vágjuk, és ezekből a szeletekből “hosszú kukacot” sodrunk. Úgy, mint amikor a nudli tésztát készítjük. A hosszúra sodort tésztát egyenlő darabokra vágjuk (én 8 cm-esre szoktam vágni) majd bahajtjuk, ezzel kiflit formázunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben, felső-alsó sütőprogramon szép aranybarnára sütjük. Maradjon világos a színe, különben nem lesz mutatós a süteményünk.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk és hagyjuk kihülni. Fémdobozba zárva sokáig friss marad(na) 😀



A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése