Újhagymás borsófőzelék tükörtojással

🍴 Adag: 2 fő
🕛 Elkészítés ideje: 60 perc
💎 Nehézség: könnyű

Ezt a receptet Vrábel Kriszta 160 grammos szénhidrátdiéta (Az életmódkönyv) könyvében találtam, és kedvencünk lett az elkészítési módja miatt.

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 szál újhagyma
  • himalája vagy parajdi só

 

Elkészítés:

A zöldborsót az egészben hagyott vagy félbevágott újhagymákkal együtt tegyük fel főni annyi enyhén sózott vízben, amennyi éppen ellepi.
A zsenge borsó pár perc alatt megpuhul, ekkor szedjük ki a felét, az újhagymákat, adjunk hozzá kevés főzővizet és botmixerrel pépesítsük.
Keverjük vissza a maradék borsóhoz, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze a főzeléket.
Aki picit édesebben szereti, a végén tehet hozzá egy kis eritritet, ízlés szerint.

 



A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése