Püspökkenyér

🍴 Adag: 6 fő
🕛 Elkészítés ideje : 60 perc
💎 Nehézség: könnyű

Igazi, karácsonyi édesség, gazdagon megszórva mindenféle téli finomsággal.

Hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mandula durvára vágott
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen
  • 5 dkg hőre lágyuló étcsokicsepp
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg rétesliszt

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként beleszórjuk a porcukrot és mégegyszer keményre felverjük. Hozzákeverjük a durvára vágott mandulát, az asztalt áfonyát, a kandírozott citrom és narancshéjat, a csokicseppet, az olvasztott vajat és a lisztet is.
Alaposan összekeverjük és kikent, kilisztezett őzgerincformába, vagy tégla formájú papír sütőformába öntjük. Tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a közepe.
Az elkészült, kihűlt püspökkenyeret éles késsel szép vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint porcukorral meghintjük (szerintem enélkül is elég édes, én nem szoktam porcukrozni, de ez ízlés kérdése)



A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése