Csicseriborsó saláta

🍴 Adag: 4 fő
🕛 Elkészítés ideje: 30 perc
💎 Nehézség: könnyű

A csicseriborsó rendkívül magas fehérje és rosttartalommal rendelkezik, ezért ideális vegetáriánusok számára is, a hús kiváltására. Ezen kívül vasban, cinkben, foszforban és B-vitaminokban gazdag. A csicseriborsóban lévő keményítő lassan emészthető, ezért stabil vércukorszintet eredményez. Magas rosttartalma pedig segíti az emésztést.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd foghagyma
  • fél teáskanál himalája vagy parajdi só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 25-30 dkg koktélparadicsom félbe vágva
  • 3 db kovászolni való uborka, apróbb kockára vágva
  • 45 dkg konzerv csicseriborsó (levét le kell önteni) DM-ben, Lidl-ben kapható
  • 1/2 közepes méretű lilahagyma vékonyra szeletelve vagy 2 db újhagyma vékonyra karikázva
  • 1 csomag petrezselyem aprítva
  • néhány levél friss bazsalikomlevél aprítva
  • 15 dkg fetasajt

 

A salátaöntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálban, egy befőttesüvegben, vagy egy shakerben.

A saláta hozzávalóit keverjük össze egy szép tálba, öntsük rá az elkészített öntetet, és legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.



A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése