Citromos-levendulás keksz

🍴 Adag: 6 fő
🕛 Elkészítés ideje: 120 perc
💎 Nehézség: könnyű

Nagyon szeretjük a kekszeket. Szeretek vendégeknek aprósüteményeket sütni, és karácsonyra ajándékba a barátaimnak is szoktam vegyes kekszválogatásokat készíteni. Mivel a kertünkben rengeteg levendula van, és szeretjük az ízét (módjával 🙂 ) ételekben, ezért ez a keksz az egyik személyes kedvencünk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kecskeméti királybúzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • kb. 2 teáskanál szárított levendulavirág
  • 2-3 csipet só

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy robotgéppel tesszük ugyanezt. Sokáig ne gyúrjuk a tésztát, mert a vajas tészának nem tesz jót, ha sokáig gyömöszöljük.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk néhány mm-esre és tetszés szerinti formákra szaggatjuk (kör, szivecske, csillag)
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kiszaggatott formákat és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert kezdetben puhák, és jobban törnek. Kihülést követően kicsit keményebbek lesznek.
Az eredeti receptet itt találtam:
http://gergelyne.blogspot.com/2012/07/citromos-levendulas-keksz.html



A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése