
08 okt Spenótos-fetás pite tönkölybúza tésztából
🍴 Adag: 6 fő
🕛 Elkészítés ideje: 60 perc
💎 Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 1 csomag Tante Fanny tönköly leveles tészta
- 20 dkg spenót (nekem új-zélandi volt)
- 10 dkg bacon
- 2 db újhagyma
- 2 dl tejföl
- 12 dkg mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint fűszerek
- 6 dkg feta v. krémfehér sajt
Elkészítés:
Olivaolajjal kikenem a tepsit, elhelyezem benne a leveles tésztát.
A bacont vékony csíkokra felvágom, megpirítom, majd rádobom az újhagymát azzal is együtt
pirítom, lehúzom a tűzről.
A spenótot hideg vízben kétszer átmosom, 3 percig forrásban lévő sós vízben megfonnyasztom.
Szűrőben, hideg víz alatt lecsepegtetem és jól kinyomogatom belőle a vizet. Nem túl apróra
késsel összevágom.
A tejfölt, a mascarpone-t, a fűszereket és a fokhagymát egy tálban összekeverem.
A baconos-újhagymás keveréket visszateszem a tűzhelyre, rádobom a felaprított spenótot, kicsit
felmelegítem, és hozzáadom a tejfölös keveréket, kézzel belemorzsolom a fetasajtot, így együtt is
összemelegítem, majd hagyom hűlni.
Amikor már éppen csak langyos, hozzáadom a két felvert tojást, alaposan összekeverem a
masszát és beleöntöm a piteformába előkészített tésztára. Vigyázzunk, ne legyen meleg a
massza, mert akkor megfő benne a tojás.
180 fokon, légkeverésen kb. 30 perc alatt sült nekem ropogósra.